Met de enthousiaste steun van TNM start EnerGent in het najaar het project de 'Wijkwerf' op. Een initiatief waarmee men de inwoners van de Gentse wijk Macharius-Heirnis, en bij uitbreiding van Gent, willen aanzetten en helpen om samen hun woning energiezuiniger te maken of te renoveren.

Door het samen via de Wijkwerf te doen kunnen huiseigenaren (ook verhuurders) renoveren met minder zorgen en kunnen wij een betere prijs van zorgvuldig geselecteerde aannemers bekomen. We willen daarbij een echte dynamiek creëren in de wijk, een gevoel van ‘we-doen-allemaal-samen-onze-wijk-een-kleedje-aan’ en dat proces, die werf, ook als dusdanig zichtbaar maken. Met een muurschilderij, affiches, borden, bijeenkomsten…
Het project wordt mee gesteund door de Buren van de Abdij en sociale bewegingen uit het Gentse zoals de Gezinsbond, of het Gents Milieufront. Er lopen nog gesprekken met andere sociale bewegingen.
Om van de Wijkwerf een succes te maken, hebben we een subsidie aangevraagd én bekomen van het Fonds Duurzaam Materialenbeheer (dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting) en van Stad Gent.

 

Foto artikel: Geograph.org.uk