De sociaal psycholoog Harald Welzer is directeur van Futurzwei, een stichting voor 'toekomstgeschiktheid' en hoogleraar transformatiedesign aan de Universiteit van Flensburg. Hij brengt in zijn laatste boek Selbst Denken, dat vorig jaar uitkwam in het Duits, naast een sterke analyse vooral een hoopvol verhaal, los van alle doemdenken, en beschrijft overtuigend hoe we samen kunnen werken aan een betere toekomst. Daarom roept hij op tot verzet, om onze toekomst zelf weer in handen te nemen en positief vorm te geven.

Denktank Oikos zorgde dit jaar voor een Nederlandse vertaling van het boek Selbst Denken. In een avondprogramma aansluitend op het Transitiefestival, dinsdag 7 oktober om 20u, zal OIkos in aanwezigheid van Harald Welzer het boek lanceren.

Om 17u zal Welzer het Transitiefestival tevens gepast afsluiten, vanuit een persoonlijke kijk op de thema's die aan bod komen gedurende het festival.

Meer informatie over de boekvoorstelling vind je hier: http://www.oikos.be/item/645-nieuw-boek-harald-welzer-roept-op-tot-verzet

In een interview met MO* lichtte Welzer vorig jaar al een tipje van de sluier over zijn nieuwe boek, je leest het hier.