Europees energiecommissaris Günter Oettinger liet frappante cijfers over de steun aan kernenergie en fossiele brandstoffen verdwijnen uit een rapport van de Europese Commissie. Dat blijkt uit een artikel uit de Duitse krant de “Süddeutsche Zeitung”. 

Energiecommissaris Oettinger stak tijdens zijn ambtstermijn nooit onder stoelen of banken dat hernieuwbare energie volgens hem te veel steun geniet. De commissaris wordt dan ook niet graag geconfronteerd met de ongemakkelijke waarheid dat kernenergie en fossiele energie veel meer steun krijgen dan hernieuwbare energie. In een ontwerprapport over staatssteun voor de energiesector, dat Oettinger binnenkort officieel voorstelt, waren daarover nochtans een aantal interessante cijfers terug te vinden.

Volgens het ontwerp rapport ontving kernenergie in 2011 voor 35 miljard aan staatssteun en kregen gas en steenkoolcentrales 26 miljard euro. Daarbovenop komen nog eens 40 miljard euro indirecte kosten door de sociale en gezonheidsimpact van deze vervuilende energiebronnen. Hernieuwbare energie was goed voor “slechts” 30 miljard steun.

Bron: http://www.bondbeterleefmilieu.be/page.php/30/743/14799