Mondmaskers: ondertussen verplicht op het openbaar vervoer en sterk aangeraden op openbare plekken waar een veilige afstand niet kan worden gegarandeerd. Belgen gaan massaal aan het naaien en langs verschillende wegen worden mondmaskers gezocht.
Rising You - een Belgische sociale onderneming die jonge vluchtelingen aan werk helpt - maakte zich zorgen of in de ratrace om mondmaskers wel voldoende maskers voorradig zullen zijn voor vluchtelingen.

Om die reden sloegen ze de handen in elkaar met een Italiaanse sociale onderneming die met ex-gedetineerden producten maakt op basis van stoffen overschotten. Omdat dit zo een mooie combinatie is van arbeidskansen bieden aan een kwetsbare doelgroep binnen een circulair business model, vroeg Rising You aan hen om mondmaskers te vervaardigen. Ondertussen is men gestart met de productie van 5.000 mondmaskers. Belgische bedrijven kunnen deze herbruikbare mondmaskers via Rising You aankopen volgens het 'Buy One Give One' principe: per verkocht mondmasker wordt een gratis mondmasker geschonken aan een vluchteling.  

Heeft uw bedrijf interesse om mondmaskers aan te kopen die vervaardigd zijn met sociale en ecologische impact en waarmee vluchtelingen in België in gratis maskers kunnen worden voorzien? De mondmaskers kunnen besteld worden via https://risingyou.eu/mondmasker/