Op 7 oktober kon je op het event "Boost Je Buurt" in Leuven je even in de toekomst wanen.

Detail affiche wonen

Boost Je Buurt kadert in Gemeente voor de Toekomst, een initiatief van een 20-tal milieu-organisaties om burgers, organisaties en lokale overheden samen te laten werken om met hun gemeentes en steden transitie in te zetten naar een meer duurzame samenleving.

Het event werd namelijk geopend met een Volksvergadering in het jaar 2037. Ge├źngageerde burgers uit Betergem werkten in 6 burgercommissies voorstellen uit voor de periode na 2037 rond thema's zoals wonen, geld, voeding,...

Nadien werd ook terug geblikt naar 2017 en wat burgers vandaag al op de politieke agenda van lokale beleidsmakers kunnen zetten om die toekomstdromen mee te helpen realiseren.


Met deze workshop "Betergem 2037", uitgewerkt samen met Vlaanderen Circulair, wil het TransitieNetwerk Middenveld "on tour" gaan in 2018 om burgers in verschillende steden en gemeenten te stimuleren tot dromen over en actie te ondernemen voor een meer duurzame toekomst.

Wens je meer informatie hierover of heb je interesse om deze methodiek mee te integreren in een evenement dat jezelf of je eigen organisatie zal organiseren in 2018, neem dan contact op met ons.