Het Transitiefestival 2016 zal niet te vergelijken zijn met haar vorige twee edities. Samen met Pulse Transitienetwerk Cultuur en verscheidene Vlaamse kunstenhuizen, werkt TNM momenteel aan een ambitieus weekprogramma op verschillende locaties.


Leven we binnenkort in een circulaire economie? En wat betekent dat voor u en ik? De mogelijkheden, maar ook knelpunten van een kringloopeconomie zullen op het Transitiefestival vanuit verschillende perspectieven en organisaties onder de loep worden genomen.

De omschakeling naar een duurzame, rechtvaardige en circulaire samenleving vereist samenwerking vanuit alle hoeken in de samenleving. Het Transitiefestival geeft alvast een aanzet via diverse activiteiten:

Zes Vlaamse kunstenorganisaties (De Studio, Kaaitheater, Vooruit, Stuk, Buda en Triënnale Hasselt/Genk) laten tijdens het Transitiefestival hun licht schijnen op het thema circulaire economie en geven vanuit een aangepast artistiek programma een duurzame kijk op onder andere mode, stedelijkheid, en de ‘nieuwe maakbaarheid’.

Het Transitienetwerk Middenveld richt zich op 28/10 tot een breed publiek van professionals en burgers met een verdiepend programma vanuit de thematische werking.

Pulse Transitienetwerk Cultuur houdt op 27/10 haar jaarlijkse trefdag voor cultuurprofessionals en zal het thema circulaire economie vanuit een culturele invalshoek onder handen nemen.

Daarnaast organiseert The Shift op 25/10 een gespreksavond rond de breekpunten in bestaande economische modellen die de omslag naar de circulaire economie in de weg staan, gebaseerd op recent onderzoek van de Universiteit Antwerpen.

Meer info op www.transitiefestival.be!